Stadsambassadeur

Samen met Thirty030 vertegenwoordigt Esther sinds 2022 de jonge stem van Utrecht. Haar doel? Utrecht een nog mooiere, inclusievere en duurzamere stad maken!

Waarom stadsambassadeur?

In 2014 is Esther in Utrecht gaan wonen toen ze begon aan haar bachelor Biologie. Ze heeft een heerlijke studententijd gehad waarbij ze lid is geweest bij de UBV, Orca, ViaKunst, Storm en Enactus. Ze is altijd nieuwsgierig naar wat de stad te bieden heeft.

Ook haalt ze veel energie uit het ontdekken van culinaire en culturele plekjes in Utrecht. Met veel enthousiasme deelt ze vervolgens al haar ontdekkingen met haar vrienden. Als stadsambassadeur kan ze deze tips met een nog breder publiek delen! Lees haar volledige verhaal op haar portret-pagina van Thirty030.

20 mei voor de bij
Bloemzaadbommetjes uitdeelactie 2024

Ook dit jaar organiseerde Esther weer een uitdeelactie. Samen met mede-stadsambassadeurs Marleen Bosman en Milou van Hirtum deelde Esther bloemzaadbommetjes uit, dit keer was de actie in de Merwedezone en Transwijk. De ondernemers en voorbijgangers reageerden erg enthousiast: ‘Alles voor de bij!’ ‘Meer bijen, meer beter!’.

Marleen maakte er een mooi filmpje van, zie hier links.

Talkshow Zaterdag Live – Woningnood in Utrecht

Elk weekend is er in Bibliotheek Neude een talkshow over nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Elke week is de organisatie in handen van een andere club.
Zaterdag 2 december 2022 was het de beurt aan Esther de Groot, die namens Thirty030 als stadsambassadeur de host was. Met als thema Woningnood in Utrecht stond de volgende vraag centraal: welke duurzame oplossingen zijn er?

De volgende panelleden schoven aan voor de talkshow :

-Spoken word artiest Tom Strik zorgt voor de opening
-Stijn Tholhuijsen, ontwikkelaar bij Heijmans Vastgoed 
-Ward de Meulemeester, opgavemanager wonen bij Gemeente Utrecht
-Jan van Veelen, oprichter Blue Millies en Missie 030 coördinator

Poster gemaakt door Melissa de Gier
Bekijk de korte versie van de Talkshow over de Woningnood in Utrecht in Bibliotheek Neude.

Utrecht voor iedereen

‘Iedereen moet zich welkom voelen in Utrecht’, aldus Esther. In de wijk Kanaleneiland komen veel culturen samen, maar lang niet iedereen ziet wat voor warme mensen dat met zich meebrengt. Om de wijkbewoners te leren kennen deed Esther daarom een dagje mee met de Ramadan. Ze hielp met iftar-pakketten klaarmaken voor mensen die het nodig hebben in buurthuis Hartje Kanaleneiland.

Elk pakketje werd goed gevuld met onder andere harira, brood, honingkoekjes en fruit!

Muurschildering Kanaleneiland

Samen met Ingelot (Thirty030), Henk Bouma (Huis van Vrede), Karim Enahachi (Hartje Kanaleneiland) en buurtbewoners maakt Esther op 26 mei 2022 een muurschildering in Kanaleneiland. Waarom? ‘De vele, grijze stenen staan in schril contrast met de warme identiteit van de bewoners!’

Het eindresultaat: deze vier muurtjes maken nu buurthuis Hartje van Kanaleneiland aan Marshalllaan 14 herkenbaar!

Nationale Week Zonder Vlees

7 t/m 13 maart 2022 was de NWZV. Esther deed hier natuurlijk aan mee! Thirty030 stelde haar een paar vragen.

1. Waarom doe jij mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 2022?
Als doorgewinterde vegetariër (ben dit al mijn hele leven) gaat het vlees skippen vanzelf. Zuivel daarentegen eet ik nog wel regelmatig. Vooral kwark en kaas vind ik moeilijk om te vervangen. Ik ga mezelf deze week daarom uitdagen om te kijken of het me lukt om een week ook zuivel te laten staan, en alsnog genoeg eiwitten binnen te krijgen voor mijn sportieve bestaan.

2. Wat is jouw favo vegan snack?
Punselie stroopkoekjes of cacao-dadel-kokosballetjes

3. Wat is jouw vegan restaurant(gerecht) tip in Utrecht?
Broei! het is altijd een verrassing wat je daar krijgt maar het is hoe dan ook lekker. Probeer daar eens de bloemkool chickenwings! 

4. Nog andere vegan tips?
Wist je dat je voor pannenkoeken geen eieren nodig hebt? Zie de pompoenbanaanpannenkoekjes in de story!

Gekomen om te blijven

Utrecht heeft in 2022 al 900 jaar stadsrechten. Dat wordt gevierd met allerlei projecten. Één van die projecten is ‘Gekomen om te Blijven’, waar 900 Utrechters worden geportretteerd en kort hun verhaal vertellen. Esther deed ook mee, en vertelde waarom ze in 2014 naar Utrecht is gekomen en waarom ze er is gebleven.
Luister het fragment op de website.

Terug naar home.