Wildplukgids

Ga op pad met Esther en maak kennis met de rijkdom aan wilde planten om je heen!

Esther heeft zich sinds de pandemie in 2020 gespecialiseerd in wildplukken. Daar kunt u nu letterlijk de vruchten van plukken! Loop eens mee tijdens een wildplukwandeling en sta versteld over de rijkdom en variatie aan wilde planten om je heen die je kan eten.

Daslook (Allium ursinum) en Zevenblad (Aegopodium podagraria) zijn rauw te eten maar ook lekker om pesto van te maken.

Wildplukwandelingen met Esther duren ongeveer 1.5 uur en worden gegeven in Utrecht. In overleg is locatie Rotterdam ook mogelijk. Een wildplukdrankje (bv. wilde kruidenthee), een kleine wildpluk-snack en een handige hand-out van 6 veel voorkomende wilde planten zijn inbegrepen. Er geldt een maximum van 10 personen per groep.

Deelname kost €25,- per persoon voor groepen van 5 of minder personen en €20,- per persoon voor groepen bestaande uit 6 tot 10 deelnemers.

Volg Esther via Instagram: Wildplukken_met_Es.

De eerstvolgende wildplukwandeling is op:
Vrijdag 19 juli, 14.00-15.30 in het Beatrixpark, Lunetten, Utrecht.

Geef je op via het aanmeldformulier

Wil je een bericht ontvangen wanneer er een nieuwe wildplukdatum bekend is?
Laat dan je gegevens achter via deze formsLet op: Esther is in het buitenland van 8 t/m 20 juni en van 9 t/m 16 september en kan in deze periode dus geen wildplukwandeling verzorgen.

Impressie van een wildplukwandeling

Wildplukwandeling in het Vroesenpark, Rotterdam
Wildplukwandeling in Amelisweerd, Utrecht

Wildplukervaringen

‘De wildplukwandeling in Amelisweerd was een hele leuke ervaring! Onder de deskundige begeleiding van Esther leerden we allerlei wilde eetbare planten herkennen. De kennis hebben we direct in de praktijk toegepast: aan het eind van de wandeling hebben we heerlijke thee en verse kruidenboter gemaakt, met planten die we onderweg tegenkwamen. Thuis heb ik ook nog pesto gemaakt van het zelfgeplukte zevenblad en daslook. Een absolute aanrader voor iedereen die van koken en natuur houdt.

– Cathelijne Boer

‘De wildplukwandeling leverde een leerzame en gezellige middag op. Esther weet waar ze het over heeft en kan met veel enthousiasme uitleg geven over welke planten eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en wat je van de planten kan maken. Tof dat de excursie eindigde met een picknick waarbij we de net geplukte planten meteen konden proeven in de thee, boter en pesto. Deze excursie is een aanrader voor iedereen die meer wil leren over planten en over verrassend lekker eten.’

Hanke Pooije
Lydwin Wagenaar

‘Lekker in het zonnetje heeft Esther mij iets bijgeleerd over eetbare planten in de buurt. Esther haar rondleidingen zitten vol verassingen waarbij je leert dat de meest normale planten gegeten kunnen worden. Opeens opent er een hele wereld waarbij onkruid eten wordt en bloemen niet alleen mooi zijn, maar ook andere functies bevatten. Een rondleiding bij Esther is daarom erg aan te raden als je nieuwgierig bent om een kijkje te nemen in de wereld van de eetbare planten.’

Terug naar home.