In het nieuws

Wildplukartikel in UITagenda juni 2024
Redacteur Willemijn Roodbol ging mee met een wildplukwandeling van Esther en vertelde over haar ervaringen in een artikel.

‘In het begin voelt het een beetje onwennig, maar al snel vult iedereen zijn of haar zakje en gaan we door naar ons volgende ingrediĆ«nt op onze route: de paardenbloem’

Productie Crowdfunding filmpje Stadswijngaard Utrecht
Esther heeft als vrijwilliger bij Stadswijngaard Utrecht een promotiefilmpje gemaakt voor de Crowdfundingactie van Stichting Stadswijngaard Utrecht. Zij zamelen geld in om druivenplanten te kopen voor de wijngaard in het Maximapark, Utrecht.

Utrecht samen, samen sprits (Week tegen de Eenzaamheid)
Op 29 en 30 september en op 1 oktober heeft Esther samen met medestadsambassadeurs Milou, Willemijn en Lars namens Thirty030 een spritsenuitdeelactie georganiseerd. Dit in het kader van de nationale Week tegen de Eenzaamheid. De pakketjes bestonden uit twee typisch Utrechtse koekjes (spritsen van bakkerij Theo Blom) en gespreksstarters met als doel dat mensen een ander uitnodigen voor de koffie en een goed gesprek. UindeWijk interviewde Esther en Lennard over dit initiatief.

Esther samen met Anneke, Lennard en Bram bij Winkelcentrum Kanaleneiland

Groene doener bij Natuur&Milieu
Hoe ga jij naar je vakantiebestemming toe? Esther doet dat het liefst met de trein of de bus, maar pakt voor weekendjes weg in Nederland graag een ander vervoersmiddel. Vanaf ~minuut 4 vertelt ze erover!

20 mei voor de bij
Op 20 mei organiseerde Esther samen met mede-stadsambassadeur Amber Giesen een actie waarbij bloemzaadbommetjes zijn uitgedeeld aan mensen op straat. Met bloemzaadbommetjes draagt iedereen bij om Utrecht nog bloeiender en daarmee boeiender te maken voor zowel mensen als insecten!

De 500 bloemzaadbommetjes zijn per bakfiets vervoerd
En werden de bloemenmarkt op Janskerkhof en op Vredenburgplein uitgedeeld

Indebuurt Utrecht
Esther schreef een zestal artikelen voor Indebuurt Utrecht. Lees ze hieronder:

5x lokale cadeautjes kopen voor de feestdagen (13-12-2022)
5x verpakkingsvrije boodschappen (20-12-2022)
Vrijwilligers in de spotlight – Malu, Buurtbuik Utrecht (16-01-2023)
Vrijwilligers in de spotlight – Annelies, Zwerfafvalwandelingen (13-03-2023)
Vrijwilligers in de spotlight – Amber, De Grote Kledingruil (22-03-2023)
Ondernemer in de spotlight – Evert, Bakkerij Theo Blom (15-02-2023)

U-indeWijk
Op 26 mei 2022 kwam een verslaggever van UindeWijk langs toen Esther met Ingelot en buurtbewoners een muurschildering aan het maken waren. De upgrade van de muren van buurthuis Hartje van Kanaleneiland is vastgelegd in de reportage.

Het eindresultaat na een dag schilderen. De vier muren symboliseren de verschillende culturen die de wijk rijk is.

Even binnenkijken bij…
Op 7 maart 2022 verscheen Esther in Indebuurt Utrecht in een interview waarbij ze vertelt over haar unieke woonplek ‘Dit uitzicht krijg ik nooit meer!’

Lees het volledige artikel op de site van Indebuurt

De favorieten van…
Op 5 februari 2022 verscheen Esther in Indebuurt Utrecht met haar artikel over haar vijf favoriete hardlooprondjes in Utrecht.

Lees volledige artikel op de site van Indebuurt

Terug naar home.