Stimular

Adviseur duurzaam ondernemen
Esther is sinds januari 2021 werkzaam als adviseur Duurzaam Ondernemen bij Stichting Stimular in Rotterdam. ‘Een steentje bijdragen aan een betere wereld is wat ik altijd al als doel had. Als adviseur Duurzaam Ondernemen bij Stimular is dit goed mogelijk is omdat er praktische tools worden gebruikt om duurzaamheid meetbaar en inzichtelijk te maken. Bovendien zorgt het gevarieerde en gemotiveerde team in een bruisende stad voor een fijne werkplek waar ik met veel plezier heenga! ’

Verduurzaming in beeld

De website van Stimular bevat een schat aan informatie over verduurzaming. Soms zeggen beelden echter zoveel meer dan worden! Daarom nam Esther het initiatief om met filmpjes verduurzaming in beeld te brengen. Hieronder een impressie van een filmpje gemaakt naar aanleiding van de ondertekening van de Green Deal Zorg 3.0 op 4 november in Den Haag.

Amersfoort, 8 december 2022 Deelnemers aan de Green Deal komen hun handtekening zetten. (Foto: Hans Roggen)
Ondertekening Green Deal Zorg 3.0 op 4 november 2022 in Den Haag

‘Stenen eruit, groen erin!’

Binnen Stimular heeft Esther actief bijgedragen aan het ontwikkelen van de Wegwijzer Lokale biodiversiteit. Deze nieuwe webcontent moet ondernemers handvatten geven om aan de slag te gaan met vergroening op en rondom hun bedrijfsterrein. Dit bevordert niet alleen de lokale biodiversiteit, maar dit maakt je omgeving ook klimaatadaptief. Door klimaatverandering worden de zomers steeds warmer en droger, en worden de buien steeds heftiger. Door stenen te verwijderen kan water makkelijker door de bodem wegzakken.

Daar moet je natuurlijk wel het goede voorbeeld voor geven! Daarom realiseerde Esther samen met collega’s zelf een geveltuintje voor de deur van het kantoor aan Botersloot 177.

Vergroenen doe je samen! Op deze foto staan medewerkers van Woningcorporatie SOR, Deen en collega Lyanne.

Terug naar home.